Marcelvanluit_levi_artitect.jpg

MARCEL VAN LUIT

 Marcel van Luit is geboren en getogen in Groningen, een stad in het noorden van Nederland. Hij studeerde om leraar te worden, maar werkte als maatschappelijk werker voordat hij zijn carrière in de kunst begon. Zijn reis naar wie hij nu is, begon vijf jaar geleden op een heel onverwachte manier. Marcel werkte als maatschappelijk werker en had net zijn eerste zoon Otis.

Zijn leven keerde volledig op zijn kop toen hij ziek werd en de diagnose GBS (Guillain-Barre-syndroom) werd gesteld, een zeer zeldzame ziekte. Hij was lange tijd volledig verlamd en na de eerste maanden in het ziekenhuis werd hij overgebracht naar een revalidatiecentrum. Het duurde bijna een jaar voordat hij eindelijk weer thuiskwam.

Toen zijn bovenlichaam weer begon te werken en hij te veel tijd over had in het revalidatiecentrum, moest hij een hobby vinden. Hij zat op dat moment nog in een rolstoel. Het zou een win-win zijn als hij iets zou vinden om hem door de dagen heen te helpen en dat tegelijkertijd de spieren in zijn handen en vingers trainde. Dus begon hij foto's te maken met zijn camera. Elke keer als zijn zoontje hem kwam bezoeken, nam hij zoveel mogelijk foto's van Otis als hij kon. Hij miste hem zo erg. Hij begon zijn foto's te bewerken tot droomwerelden. Omdat Marcel op dat moment niet naar buiten kon om zijn zoon overal mee naartoe te nemen, creëerde hij de avonturen waarin hij wilde dat ze zouden zijn.

Zo begon het allemaal. Hij ontdekte een geheel nieuwe passie en talent in zichzelf terwijl hij verschillende foto's monteerde om nieuwe werelden te voltooien. Hij ontwikkelde zijn kenmerkende look door te spelen met tonen, duisternis en licht. Zoals duisternis en licht voor hem hand in hand kunnen gaan.

"

I transform

my dreams in to pieces of art

"

Marcel Van Luit

Photographic

Artwork

Sculpture

Walls Of Glory

Artists
Black Label
Gold Label

Marcel Van Luit

Paco Raphael

Frank E Hollywood

Secret Service

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en wees

op de hoogte van alles!

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

Copyright © 2020 Artitect. Alle rechten voorbehouden.